
فصل آنفولانزا و استاندارد های تشویقی
هر ساله با شروع فصل پاییز و کاهش دمای هوا، تعداد مبتلایان به آنفولانزا افزایش می یابد. در طی این دوره، فعالیتهای اطلاع رسانی عمومی و تشویق مردم به رعایت اصول پیشگیری و کاهش خطر ابتلا به آنفولانزا گسترش می یابد. شایان ذکر است چند استاندارد تشویقی نیز برای بهره گیری تدوین شده اند.
مهمترین اقدامی که برای کاهش خطرات مواجهه یا عدم انتقال این بیماری به دیگران می توان انجام داد عبارت است از تزریق واکسن آنفولانزا به استثناء مبتلایان به سندرم Guillain-Barré، افرادی که دارای واکنشهای آلرژیک شدید به واکسن آنفولانزا یا تخم مرغ یا دچار بیمار حاد یا نیمه حاد هستند. نکته حائز اهمیت پس از تزریق واکسن اطمینان کادر پزشکی از دفع صحیح سرنگهای استفاده شده است. استاندارد CSA Z317.10-2009 (R2014)، دفع ضایعات تجهیزات مراقبتهای بهداشتی و دامپزشکی؛ الزامات مورد نیاز برای بسته بندی ایمن، گردآوری، انبارش در محل درمانی و دفع این قبیل ضایعات در کلینیکهای درمانی و اماکن مشابه را ارایه می نماید. این استاندارد توسط گروه CSA از اعضای تائید صلاحیت شده موسسه ملی استاندارد آمریکا تدوین شده است.
به غیر از تزریق واکسن آنفولانزا، روشهای دیگری نیز برای محافظت از ابتلا وجود دارد. ساده ترین و موثر ترین روش، شستشوی کامل دستان با آب و صابون در فواصل زمانی مختلف در طول روز است. استاندارد بین المللی ISO 660:2009 روغنها و چربی های گیاهی و حیوانی – تعیین مقدار اسید و اسیدیته؛ روشهای تعیین مقدار اسیدیته روغنها و چربی های گیاهی و حیوانی مورد استفاده در تولید صابون که از اجزای اصلی تشکیل دهنده آن نیز به شمار می آید را ارایه می کند. این استاندارد توسط کمیته فنی ISO/ TC 34/ SC 11 تدوین شده است.
پیشنهاد می شود در صورت تماس با آنفولانزا، حداقل بیست و چهار ساعت پس از قطع تب در منزل بمانید و استراحت فراوان نمائید. مصرف مایعات به خصوص آب جهت بالا نگه داشتن میزان آب بدن به دلیل نداشتن ترکیبات کافئین، دیورتیک و سایر ترکیبات خاص توصیه می شود.
علی رغم اینکه افراد مبتلا به این بیماری عمدتاً دچار درد عضلانی، سرفه و عطسه هستند، برخی دیگر نیز دچار عوارض شدیدتر می شوند که حتی به بستری شدن در بیمارستان می انجامد. در برخی موارد، پزشکان از داروهای ضد ویروس در درمان موارد شدید ابتلا استفاده می نمایند. استاندارد ASTM E2756-10، واژگان استاندارد مربوط به مواد ضد میکروب و ضد ویروس؛ در بر دارنده اطلاعات لازم درباره شرایط استفاده از مواد ضد میکروب و ضد ویروس با هدف گسترش استفاده یکپارچه از شرایط آزمون این مواد مهم است.
استانداردهای تشویقی در فصل آنفولانزا و حتی پس از آن، از لحظه تزریق واکسن آنفولانزا تا بستر بیماری در کنار شما هستند.